ECHIPA NOASTRĂ

Echipa noastră este compusă din profesioniști români și străini recunoscuți, care se bucură de o completă autonomie profesională pentru a practica meseria pentru care au fost pregătiți. Pregătirea continuă a profesorilor români are ca scop sprijinirea în procesul de reflecție asupra practicilor și mentalității lor. Acest fapt îi ajută să răspundă provocărilor venite din schimbările survenite în societate.​

Valorile echipei SEVA:
  • Corectitudine față de sine și față de ceilalți
  • Punctualitate și seriozitate în pregătirea atelierelor, în realizarea evaluărilor periodice, în propria dezvoltare și în asumarea celor promise
  • Bună organizare a mediului de lucru
  • Varietate lingvistică și dezvoltarea mediului internaţional de învăţare
  • Deschidere, bună comunicare și menținerea unui mediu plăcut de lucruşi de învăţare
Educational board of advisors
Jukka Kangaslahti
Heli Saive
Maarit Silven
Diana Gratie
Andi Magee
Toți profesorii din cadrul SEVA se bucură de respect și încredere, ceea ce îi ajută să obțină cele mai bune rezultate în munca lor.
Alexandra Anton
Specialist în Ştiinţele Educaţiei şi Filolog, absolventă a Universităţii Turku, Finlanda
Mi-am început cariera în educație în anul 2004. În ultimii 15 ani m-a preocupat dezvoltarea mea ca profesionist și am lucrat cu o vastă paletă de vârste (2-77 ani), atât în grădinițe, școli private și internaționale, cât și în corporații importante. Am lucrat cu zeci de tineri care astăzi folosesc cu dezinvoltură limba engleză, unii dintre ei studiind la mari universități ale lumii. ​

În 2014 am revenit în România după absolvirea programului masteral Învățare, medii de învățare și sisteme educaționale la Universitatea Turku din Finlanda, an în care am pus bazele Yuppy Koti – Centrul educațional de inspirație finlandeză Yuppy Koti. Sunt singura absolventă în Finlanda a studiilor superioare în educație care a ales să aducă în România din inspirația celui mai bun sistem educațional din Europa.

Experiența dobândită în predare, dar și în Ministerul Educației (ca intern) și în mediul ONG (ca Manager de programe educaționale), m-a convins că locul meu este la firul ierbii, aproape de copii și profesori, locul de unde pornește adevărata schimbare în educație. Îmi place să scriu, iar pagina mea personală este o colecţie de articole și interviuri despre educație.
Ramona Olteanu
Profesor de limba și literatura engleză
Sunt absolventa Colegiului Național Jean Monnet din Ploiești, viitorul Colegiu Național Regina Maria. În anul 2008 mi-am încheiat studiile la Facultatea de Litere și Știinte, fiind licențiată în filologie și beneficiară a unei burse tip Comenius în Germania, destinată viitorilor profesori. Ulterior am urmat cursurile programului masteral Lingvistică și Comunicare din cadrul Universității Transilvania din Brașov. Am început cariera didactică ca profesor de limba engleză în cadrul International House Brașov și ca profesor colaborator pentru Universitatea Transilvania din Brașov, unde am predat și structurat un curs de Limba Română studenților Erasmus. Am lucrat apoi ca Senior Trainer for Young Learners în cadrul E.U. Com București și International School of Bucharest, experiență ce m-a facut să aprofundez tehnicile de predare a limbilor străine folosite în școli cu renume internațional. ​

În 2013 am devenit mama unei minunate fetițe, Teodora. Din 2017 ni s-a alăturat și Petru și acum echipa este completă. Pentru mine cel mai important este să îi ajut pe micuții din jurul meu să pornească la drum înconjurați de dragoste necondiționată, deprinderi sănătoase și fiecare zi să fie una în care, prin joc, să învețe și să înțeleagă cum funcționează lumea din jurul lor. ​​

Continui să fiu parte a echipei Centrului SEVA deoarece pe parcursul ultimului an am regăsit aici cultura organizațională și sprijinul de care orice profesor ar trebui să beneficieze. Este locul în care mi-am depășit limitele, am învățat ce înseamnă să colaborezi, să-mi concep singură activitățile și materialele necesare și poate cel mai important, am reînvățat să mă joc. ​

Motto-ul meu este „What matters most is how well you walk through the fire”.
Limbi străine vorbite: EN, SP, FR, GER
Sabina Dan
Profesor pentru învățământul primar și preșcolar
Am ales liceul pedagogic pentru că am simțit că se poate face ceva mai mult în direcția aceasta și că e nevoie de viziuni diferite pentru ca educația să se dezvolte. 9 ani mai târziu Centrul SEVA îmi dă șansa să fac asta exact așa cum mi-am dorit de la început. Am absolvit Colegiul Jean Monnet din Ploiești, specializarea învățător-educatoare după care am ales Facultatea de Litere din cadrul Universității București, departamentul de Studii Culturale- Etnologie și folclor. Am vrut să aflu mai multe despre originile mele și să înțeleg mai bine cultura și oamenii. După absolvirea facultății am ales și un master în domeniul antropologiei culturale, etnologie și folclor pentru a putea aprofunda cele învățate.

Experiența mea cu copiii începe odată cu practica din liceu, continuă cu o grădiniță particulară din București unde pe lângă educatoare la grupa am fost și profesor de arte. Am profesat și în mediul rural unde am predat un opțional de limba engleză timp de 2 ani în Ologeni, Prahova. În perioada 2010-2011 am urmat cursuri de artă teatrală din cadrul Palatului Copiilor, Ploiești și în același timp, în perioada ianuarie- februarie 2010 am urmat programul de dezvoltare personală „Fii tu însuți! Învață împreună și de la ceilalți!” din cadrul CJAP Prahova. În cadrul facultății mi-am desfășurat practica la Muzeul Municipiului București.

Am revenit în Ploiești cu dorința de a găsi locul potrivit pentru o educație altfel și sunt foarte fericită că l-am găsit. Pot spune că după un an de zile în acest sistem am descoperit că JOCUL este cheia către sufletul şi mintea tuturor copiilor şi că timpul petrecut în aer liber este esențial. Am învățat să ascult mai mult, să creez mai mult şi să comunic mai mult. Am avut parte de sprijin şi încurajare şi am descoperit că în fiecare moment pot învăța ceva nou alături de cei mici.

Limbi străine vorbite: EN, FR
Oana Bîrlog
Profesor pian
​Primul meu contact cu pedagogia a fost în 2010, când am lucrat ca voluntar la o fundație internațională din Săcele, județul Brașov, pe programul de muzică și am învățat să predau blockflöte. Atunci mi-am dat seama că îmi place foarte mult să lucrez cu copiii și că am calitățile potrivite: pasiune, entuziasm, răbdare, dăruire, empatie și dorința de a cultiva în sufletele oamenilor dragostea pentru muzică.

​Ulterior m-am angajat ca profesor de oboi la Liceul de Muzică „Tudor Ciortea” din Brașov, iar după ce am absolvit studiile de masterat, am predat oboi, blockflöte și pian la Târgoviște, Câmpina și Ploiești. Din anul 2012 sunt profesor la Colegiul de Artă „Carmen Sylva” și din 2014 am început o frumoasă colaborare cu echipa SEVA, unde predau pian. Luând contact cu copii preșcolari, am căutat materiale care să mă ajute să fac acest instrument accesibil lor și astfel mi-am format propriile metode de predare, care au la bază învățarea distractivă, un principiu al educației oferite la Centrul Seva.

​Limbi străine vorbite: EN, SP
Laura Șărban
Profesor învățământ preșcolar
Am avut prima experiență de lucru în educație în urmă cu 19 ani, când am predat limba franceză la școala din Bălțești, Prahova. A fost una dintre cele mai frumoase perioade din viața mea, în care am simțit deopotrivă bucuria de fi în locul potrivit la momentul potrivit, cât și frustrarea de a nu putea depăși limitele unui curriculum educațional sufocant și neadecvat.

Am trăit și am lucrat 13 ani în Torino, Italia. 7 ani într-o grădiniță privată ca educator, iar în restul timpului am avut colaborări ca profesor de engleză și franceză.

Sunt pasionată de zbor, iar experiența italiană mi-a oferit ocazia să zbor și la propriu (am fost însoțitor de zbor pentru o companie italiană) și la figurat. Am învățat că pot îndrăzni să împlinesc orice visez și că, odată învățate regulile zborului, "cerul e limita". Am lucrat într-un sistem educațional construit pe principiile psihologiei pozitive, ale metodei Montessori și ale pedagogiei Reggio Emilia, în care nevoile și ritmul de creștere al copilului sunt respectate încă din primele luni de viață. Am avut, astfel, ocazia să lucrez cu copii de la 4 luni la 14 ani.

Sunt mama unei fetițe și a unui băiețel care m-au ajutat să devin un educator mai bun, chiar dacă acasă, pentru ei sunt doar "mami".

În Seva m-am oglindit, m-am regăsit, m-am bucurat și ... am rămas.
Cristina Vizireanu
Profesor învățământ preșcolar
Îmi plac copiii pentru că ei îmi amintesc, prin exemplul lor, care sunt lucrurile care contează cu adevărat în viață. Unele dintre ele rămân amprentate zilnic în mintea mea, ca un memento ce se repetă la nesfârșit: iubirea, oamenii, timpul dăruit, jocul.

Am absolvit Facultatea de Litere și Științe, specializarea Pedagogie, în anul 2012 și Masteratul de Consiliere Școlară și Dezvoltarea Carierei, în 2014. În perioada 2015 - 2016 am lucrat ca secretar administrativ în domeniul educațional, dezvoltându-mi abilitățile de organizare, administrare și lucru în echipă. Apoi, timp de 2 ani (2017-2019), am fost profesor itinerant și de sprijin; aceasta m-a ajutat să mă specializez și să îmi extind dexteritatea ca profesor.

M-am format în lucrul cu copiii învățând, mai întâi, de la familia mea. Am avut însă și șansa să colaborez cu diferite asociații non-profit și să lucrez ca voluntar în desfășurarea de activități și tabere pentru copii. În cadrul acestor asociații am beneficiat de training și de ocazia de a-mi lărgi perspectivele și de a aplica în mod practic cunoștințele învățate. Una dintre asociațiile cu care am colaborat mai intens este Asociația D3 Generații, din Ploiești (2008 - 2016), în cadrul căreia am desfășurat proiecte cu adolescenți din diverse licee din Ploiești și cu studenți ai Universității Petrol-Gaze și am participat la programe de schimb intercultural cu diverse naționalități.

Aici am învățat mai bine să mă cunosc pe mine și să îmi depășesc limitele, să îi iubesc pe oameni așa cum sunt, să îi prețuiesc și să mă raportez la ei cu dăruire. Am învățat ce înseamnă să faci lucrurile foarte bine și cu plăcere și cum să fii atent la nevoile unui copil și să răspunzi cu înțelepciune la ele. Pe scurt, îmi place să petrec timp cu oamenii, fie că sunt mici sau mari, să explorez locuri noi, în natură sau în mijlocul orașelor, mă bucur de artă, în toate formele ei și îmi plac cuvintele scrise.
Ana-Maria Ilie
Coach
Iubesc copiii și prețuiesc copilăria, așa că alegerea mea de a lucra cu copiii a venit firesc.

Sunt specialist în activitatea de coaching acreditat de Autoritatea Națională pentru Calificări, iar unul dintre țelurile mele este să contribui la îmbunătățirea calității relațiilor de familie în România, mai cu seamă a relațiilor părinți-copii.

În acest sens, lucrez cu părinți și copii în mediul educațional și în afara acestuia. Aleg acele medii educaționale care încurajează explorarea potențialului cu care este înzestrat copilul și care stimulează evoluția acestuia și procesul său de cunoaștere a lumii interioare și exterioare prin joc și joacă.

În prezent sunt masterandă a programului "Pedagogii alternative și artă teatrală în educație" derulat în cadrul Facultății de Psihologie și Științele Educației, Universitatea București.

Limbi străine cunoscute: EN, FR, SP
Mihaela Petrescu
Profesor învățământ preșcolar
Cumva, indiferent de contextele de viață de până acum, într-un fel sau altul am ales să rămân și să cresc lângă copii. M-a ajutat pregătirea în domeniu: facultatea pe specializarea română-engleză, masterul în psihologie educațională și consiliere școlară, certificarea internațională pe consiliere vocațională, part-time-ul pe engleză creativă la o gradiniță particulară, voluntariatul, și, în cele din urmă atelierele senzoriale și creative din cadrul Asociației Cuibul cu Licurici, al cărei fondator sunt, din 2014.

Mi-am dorit foarte tare un loc și un timp în care să ne jucăm isteț cu copiii și părinții deopotrivă, de la cei mai micuți (bebelusi, toddleri) până la preșcolari, un loc în care conectarea, ceea ce punem împreună din noi înșine, să determine calitatea atelierului, nu doar activitățile. Întotdeauna a fost la mijloc dorința de a oferi, într-o manieră creativă, cât mai multe posibilități de dezvoltare și exprimare personală pentru prichindei, ținând cont de ritmul propriu și de limbajul universal: joaca. Așa am ajuns să coordonez atelierele senzoriale pentru cei micuți timp de 5 ani. Aici am învățat de la copii ce înseamnă să traiesc în prezent, să nu uit să mă minunez de lucrurile simple, am văzut cum imposibilul se poate transforma în posibil și câte lucruri grozave se pot întâmpla când te conectezi cu adevărat cu alți oameni.

Pentru mine SEVA este un alt “cuib” în care pot să dau mai departe luminițele, ajutând copiii să își descopere bucuria unicității și proprii licurici interiori, de data aceasta făcând parte dintr-o echipă de oameni pasionați de educație, cu proiecte frumoase și pentru care “împreuna” contează foarte mult! Ceea ce este și mai frumos este că, lângă copii și în echipă, cresc și mă (re)descopăr!
Newsletter
Abonează-te la newsletter și fii la curent cu ultimele noutăți SEVA.

Am dat startul înscrierilor la Grădiniță!

 

Înscrie-l pe cel mic la grădiniță ACUM!

Înscrie-l aici
Holler Box