ECHIPA NOASTRĂ

Echipa noastră este compusă din profesioniști români, care se bucură de o completă autonomie profesională pentru a practica meseria pentru care au fost pregătiți. Pregătirea continuă a profesorilor români are ca scop sprijinirea în procesul de reflecție asupra practicilor și mentalității lor. Acest fapt îi ajută să răspundă provocărilor venite din schimbările survenite în societate.​

Valorile echipei SEVA:
  • Corectitudine față de sine și față de ceilalți
  • Punctualitate și seriozitate în pregătirea atelierelor, în realizarea evaluărilor periodice, în propria dezvoltare și în asumarea celor promise
  • Bună organizare a mediului de lucru
  • Varietate lingvistică și dezvoltarea mediului internaţional de învăţare
  • Deschidere, bună comunicare și menținerea unui mediu plăcut de lucruşi de învăţare
Educational board of advisors
Toți profesorii din cadrul SEVA se bucură de respect și încredere, ceea ce îi ajută să obțină cele mai bune rezultate în munca lor.
Victoria Petre
Director
Sunt profesor învățământ preșcolar, licențiată în psihologie, azi, director la Grădinița cu program prelungit ,,SEVA’’, Centru de Educație și Cercetare Româno-Finlandez, expert – evaluator ARACIP, autor a numeroase auxiliare didactice pentru preșcolari, cărți de poezii pentru copii. Am avut șansa de a participa la numeroase formări europene tip Comenius/Erasmus+ în țări ca: Suedia, Franța, Bulgaria, Germania, Israel, Italia, de a coordona proiecte școlare europene/ parteneriate cu școli și grădinițe din: Franța-Marsilia, Bulgaria-Vratsa, Polonia-Inowoclaw, Italia-Regio Emilia, Slovenia-Ljubljana, Turcia-Iskenderun, Scoția-Larbert .

Am fost nominalizată cu titlul onorific de ,,OMUL ZILEI’’, în Dicționarul personalităților din România de către Romanian Biographic Institute, Asociația ECO- EUROPA. Sunt realizări ce au ca aplicabilitate o abordare educațională diferită de ceea ce am experimentat în grădinițele și școlile europene, informații diseminate în toate activitățile educative coordonate ca director, responsabil de cerc pedagogic, expert ARACIP- Sud Muntenia/PH. Alături de UNICEF am lucrat la elaborarea Reperelor fundamentale în învățarea și dezvoltarea timpurie a copiilor, ce au constituit puncte de reper în elaborarea Noului Curriculum pentru Educație Timpurie, și cred cu tărie că pentru realizarea curriculum-ului centrat pe copil educatoarea trebuie să stabilească scopuri pentru fiecare copil, luând în considerare toate aspectele dezvoltării lui: vârsta intelectuală, ritmul de dezvoltare, temperamentul, punctul forte prin care copilul este pus în valoare. Sunt un om optimist, dornic de a lăsa în urmă nu doar pași, ci fapte, gânduri pozitive, imprimate oamenilor cu care lucrez căci o echipă puternică se clădește după chipul și asemănarea celui care își ia în serios rolul de lider.

Când ai curaj să schimbi lucrurile care nu merg, să oferi încredere oamenilor cu care lucrezi, să le apreciezi ideile, realizările, trebuie să pășești cu dreptul. Consider că expriența unui dascăl poate fi valorizată oricând, dascălul nu are vârstă, ci multe, multe lucruri de împărtășit.
Andreea Cazacu
Manager
Sunt absolventă a Facultății de Jurnalism, Comunicare și Relații Publice, manager și membru fondator al Asociației Centrul de Educație, Cercetare și Inovație Seva. Coordonez modul de desfășurare a activității grădiniței PP Seva, îmi place să fiu alături de copii și în fiecare clipă zâmbetele preșcolarilor îmi oferă energie și plăcerea de a descoperi lucruri noi.
Alexandra-Elena Cazacu
Profesor învățământ preșcolar
Numele meu este Alexandra Cazacu și am absolvit cu succes Facultatea de Inginerie Petrol și Gaze, specializându-mă ca inginer petrol și gaze. În prezent, sunt în curs de absolvire a Facultății de Litere și Științe, unde mi-am orientat pasiunea spre domeniul educației. Specializarea mea este în Pedagogia învățământului primar și preșcolar. Pe lângă cariera academică, sunt și soție și mamă.

Odată cu venirea pe lume a fetitelor mele, cumva, am făcut o reconfigurare a traseului pentru că timpul petrecut alături de ele era ceva ce nu puteam recupera decât atunci..... cu ele! De când mă știu mi-a plăcut să îi îndrum/ ii învăț pe cei din jurul meu, asta am făcut și cu fetițele mele și asta îmi doresc sa fac și mai departe pentru copiii pe care îi voi avea la grupă. Cred cu tărie că educația se poate face cu blândețe, cu răbdare, cu iubire și cu respect! Copiii sunt ca și plantele: au nevoie de hrană pentru a crește, de lumină pentru a fi văzuți și de dragoste și înțelegere pentru a înflori!
Andreea – Ionela Danila
Profesor învățământ preșcolar
Iubirea pentru copii și dorința de a aduce o contribuție în călătoria lor spre descoperirea acestei lumi mi-au dat curajul să îmi urmez visul de a lucra cu cu cei mici.

Prima mea experiență în aceasta direcție a fost în urmă cu 3 ani , perioadă în care am urmat cursurile de educator specializat în cadrul BRAINSTORMING CONSULTING – BUCUREȘTI.

De un real folos mi-a fost și experiența de mamă, deoarece în urmă cu 17 ani am devenit mama unui băiețel. Dacă ar trebui să descriu în cuvinte ce înseamnă pentru mine copiii, aș avea nevoie de unul singur “ TOTUL“.

Colaborarea cu SEVA a început în luna octombrie a lui 2020 moment în care am primit șansa de a face parte din cea mai minunată echipă care se bazează pe colaborare, încredere și profesionalism și care lucrează după un sistem de educație diferit și de aceea mă simt foarte norocoasă să fac parte din această echipă.
Elena Camelia Constantin
Profesor învățământ preșcolar
Sunt profesor în învățământul preșcolar. Am studiat în cadrul UPG Ploiești, facultatea Științele Educației, specializare PIPP. Activez în învățământ de 6 ani. Pe lângă faptul că sunt educatoare, am făcut și diverse alte activități cu copiii, precum: ateliere de creație, sport. Consider că rolul meu în procesul instructiv - educativ este de a le transmite noi cunoștințe copiilor, de a-i îndruma către cea mai bună versiune a lor, de a-i încuraja să gândească singuri, să ia decizii și să găsească soluții pentru problemele întâlnite. Colaborarea cu SEVA a început în martie 2022 și încă din prima zi am simțit ca aici îmi este locul, m-am regăsit, mi-a plăcut totul. Mă bucur că fac parte din acest proiect minunat.
Sabina-Gabriela Dan
Profesor învățământ preșcolar
Am terminat Liceul Pedagogic în Ploiești, facultatea de Studii culturale și masterul în Etnologie și Antropologie culturală la Universitatea din București. Sunt profesor în învățământul preșcolar, antropolog, consilier vestimentar și creator de conținut.

Activez în învățământ de la vârsta de 19 ani, ca educator, profesor de engleză și profesor de arte. Consider că noile generații au nevoie de un alt fel de educație, o educație potrivită pentru societatea modernă, o educație axată pe binele emoțional și fizic al copilului, o educație care să-l ajute să se descopere, să se înțeleagă pe sine și să înțeleagă lumea în care trăim.

Mă bucur să știu că noi, la Seva putem oferi o astfel de educație și că fac parte din acest proiect fantastic!

Limbi străine vorbite: EN, FR
Gabriela-Madalina Neamtu
Profesor învățământ preșcolar
Consider că una dintre trăsăturile esențiale care definesc personalitatea unui dascăl care să fie iubit de copii este reprezentată de o înclinație aparte, de a ști cum să se facă plăcut copiilor,prin iubirea pe care o emană în jurul său. Copiii pot face foarte ușor distincția între o persoană care își face meseria doar din datorie și o persoană care stă în fața lor, motivată de un atașament special față de ei, care reușește imediat să-i captiveze și să se facă iubită.

Mă consider binecuvântată să pot să am o profesie într-un domeniu îndrăgit și să pot să o practic cu pasiune și entuziasm. Am terminat pregătirea în domeniul Facultății de Litere și Științe pe specializarea Română- Engleză și cursul de psihopedagogie, care m-a ajutat in ceea ce privește profesia de cadru didactic. Sunt norocoasă că fac parte dintr-o echipă absolut minunată și-mi doresc în continuare să transmit copiilor emoții, trăiri, blândețe, înțelepciune, creativitate, încredere, într-un cuvânt ”TOTUL”, pentru că învățatul trebuie să aibă ca scop pregătirea și echiparea eficientă pentru un viitor fabulos.
Laura Șărban
Profesor învățământ preșcolar
Am avut prima experiență de lucru în educație în urmă cu 19 ani, când am predat limba franceză la școala din Bălțești, Prahova. A fost una dintre cele mai frumoase perioade din viața mea, în care am simțit deopotrivă bucuria de fi în locul potrivit la momentul potrivit, cât și frustrarea de a nu putea depăși limitele unui curriculum educațional sufocant și neadecvat.

Am trăit și am lucrat 13 ani în Torino, Italia. 7 ani într-o grădiniță privată ca educator, iar în restul timpului am avut colaborări ca profesor de engleză și franceză.

Sunt pasionată de zbor, iar experiența italiană mi-a oferit ocazia să zbor și la propriu (am fost însoțitor de zbor pentru o companie italiană) și la figurat. Am învățat că pot îndrăzni să împlinesc orice visez și că, odată învățate regulile zborului, "cerul e limita". Am lucrat într-un sistem educațional construit pe principiile psihologiei pozitive, ale metodei Montessori și ale pedagogiei Reggio Emilia, în care nevoile și ritmul de creștere al copilului sunt respectate încă din primele luni de viață. Am avut, astfel, ocazia să lucrez cu copii de la 4 luni la 14 ani.

Sunt mama unei fetițe și a unui băiețel care m-au ajutat să devin un educator mai bun, chiar dacă acasă, pentru ei sunt doar "mami".

În Seva m-am oglindit, m-am regăsit, m-am bucurat și ... am rămas.
Mihaela Petrescu
Profesor învățământ preșcolar
Cumva, indiferent de contextele de viață de până acum, într-un fel sau altul am ales să rămân și să cresc lângă copii. M-a ajutat pregătirea în domeniu: facultatea pe specializarea română-engleză, masterul în psihologie educațională și consiliere școlară, certificarea internațională pe consiliere vocațională, part-time-ul pe engleză creativă la o gradiniță particulară, voluntariatul, și, în cele din urmă atelierele senzoriale și creative din cadrul Asociației Cuibul cu Licurici, al cărei fondator sunt, din 2014.

Mi-am dorit foarte tare un loc și un timp în care să ne jucăm isteț cu copiii și părinții deopotrivă, de la cei mai micuți (bebelusi, toddleri) până la preșcolari, un loc în care conectarea, ceea ce punem împreună din noi înșine, să determine calitatea atelierului, nu doar activitățile. Întotdeauna a fost la mijloc dorința de a oferi, într-o manieră creativă, cât mai multe posibilități de dezvoltare și exprimare personală pentru prichindei, ținând cont de ritmul propriu și de limbajul universal: joaca. Așa am ajuns să coordonez atelierele senzoriale pentru cei micuți timp de 5 ani. Aici am învățat de la copii ce înseamnă să traiesc în prezent, să nu uit să mă minunez de lucrurile simple, am văzut cum imposibilul se poate transforma în posibil și câte lucruri grozave se pot întâmpla când te conectezi cu adevărat cu alți oameni.

Pentru mine SEVA este un alt “cuib” în care pot să dau mai departe luminițele, ajutând copiii să își descopere bucuria unicității și proprii licurici interiori, de data aceasta făcând parte dintr-o echipă de oameni pasionați de educație, cu proiecte frumoase și pentru care “împreuna” contează foarte mult! Ceea ce este și mai frumos este că, lângă copii și în echipă, cresc și mă (re)descopăr!
Nicoleta Cristina Sandu
Asistent medical
Absolventă a Școlii Postliceale Sanitare ,,Regina Maria de România" m-am alăturat echipei Seva în anul 2020. Experiența de mămică m-a convins că locul meu este lângă cei mici, motiv pentru care iubesc să fiu în preajma copiilor.
Newsletter
Abonează-te la newsletter și fii la curent cu ultimele noutăți SEVA.