Ateliere educaționale

 • Activitățile cu scop educațional se bazează pe un orar prestabilit.
 • Atelierele de învățare lunare și conținutul lor se stabilesc de către echipa de profesori și se comunică prin afișarea pe grupul de Facebook (Grupul SEVA Educational) și la avizier.
 • La fiecare trei luni, se publică un newsletter SEVA care prezintă activitățile și proiectele realizate.
 • Părinții sunt rugați să-și facă timp pentru a se uita la desenele și lucrările copiilor, discutând cu copiii despre semnificaţia avută, tehnica folosită, efortul presupus în realizarea lucrărilor.

STAREA DE SĂNĂTATE ȘI SIGURANȚA COPIILOR

 • Ca mijloc de protejare a propriului copil și pentru a nu împrăștia virușii, părinții nu își vor aduce copilul în cazul în care acesta este răcit/bolnav. Copilul trebuie să poată lua parte la toate activitățile educative.
 • Profesorii au dreptul de a refuza primirea în colectivitate a copilului cu semne vizibile de boală: tuse productivă, secreții nazale, febră. 
 • Părinții vor anunța personalul în cazul în care copilul suferă de alergii sau se află în perioada de supraveghere medicală pentru o problemă de sănătate.
 • Un copil bolnav trebuie să rămână acasă. Un copil care are febră sau nu se simte bine nu are capacitatea de a lua parte cum se cuvine la activități și îi poate îmbolnăvi și pe ceilalți. 
 • În timpul petrecut afară niciun copil nu poate fi lăsat în interior, căci sălile sunt atunci curățate și aerisite. Bacteriile nu pot supravieţui într-un mediu curat şi aerisit, ci se înmulţesc în spaţii închise, calde şi umede.
 • Profesorii nu au permisiunea de a da medicamente de orice fel copiilor. 
 • În cazul în care copilul dă semne de boală în colectivitate, părinții sunt imediat anunțați.
 • Pentru siguranța copilului dvs. asigurați-vă că starea sa de sănătate îi permite revenirea în grup fără a fi încă slăbit după o anumită boală.
 • O dată pe semestru copiii urmează procedura de evacuare în caz de incendiu și de cutremur- Părinţii şi copiii sunt anunţaţi în prealabil. 
 • În prezenţa copiilor, ferestrele vor fi întotdeauna rabatate pe verticală, nu deschise pe orizontală, atât la parter, cât și la etajele superioare. 
SEVA organizează Festivalul Internațional de Educație FIEdu – Revoluția Prietenoasă în Educație, ediția a patra.

SEVA organizează Festivalul Internațional de Educație FIEdu – Revoluția Prietenoasă în Educație, ediția a patra. În perioada 21 – 22 septembrie 2019 va avea loc, la Ploiești, cea de-a patra ediție a Festivalului Internațional de Educație – FIEdu. Festivalul este organizat de Asociația Iubesc Ploieștii și SEVA – Centrul de Educație și Cercetare Româno- Finlandez […]

Citește tot articolul
International Day for Older Persons la Seva!

International Day for Older Persons (Ziua Internațională a Persoanelor în vârstă sau Ziua Internațională a Bunicilor) este o zi comemorativă, ziua în care sărbătorim legătura dintre generații. Originile acestei sărbători sunt din Virginia de Vest, când în anul 1973 a devenit primul stat care a avut o astfel de sărbătoare. Scopul sărbătorii este să onoreze […]

Citește tot articolul
Planting Day la Seva!

În data de 27 septembrie, La SEVA – Centrul de Educație și Cercetare Româno-Finlandez Ploiești, am organizat activitatea Planting Day, unde ne-am distrat împreună cu familiile, am plantat plante aromatice (busuioc, pătrunjel, rozmarin și cimbru), am lucrat în echipă, am socializat și am făcut fotografii. Vă prezentăm în acest articol câteva beneficii ale grădinăritului împreună […]

Citește tot articolul
Ne pregătim de cea mai iubită sărbătoare a lunii octombrie!

Pe data de 25.10, SEVA – Centrul de Educație și Cercetare Româno-Finlandez Ploiești va sărbători Halloween-ul, unde ne vom întrece în imaginație pentru a realiza costume cât mai captivante. Deși inițial este considerată o sărbătoare originară din S.U.A., Halloween-ul este una dintre cele mai vechi sărbători din lume, de origine celtică, fiind astăzi sărbătorită de […]

Citește tot articolul
5 FAQ (întrebări adresate deseori) de părinții interesați de SEVA

Ieșiți zilnic cu copiii în curtea SEVA? Nu se joacă totuși prea mult? Da, ieșim zilnic, indiferent de vreme (lucru pe care nu-l negociem cu părinții) și joaca nu este o boală a copilăriei, ci cel mai bun mijloc de învățare. Când spunem vreodată că un copil învață prea mult? Niciodată! Nici despre joacă n-ar […]

Citește tot articolul
Newsletter
Abonează-te la newsletter și fii la curent cu ultimele noutăți SEVA.