Ateliere educaționale

 • Activitățile cu scop educațional se bazează pe un orar prestabilit.
 • Atelierele de învățare lunare și conținutul lor se stabilesc de către echipa de profesori și se comunică prin afișarea pe grupul de Facebook (Grupul SEVA Educational) și la avizier.
 • La fiecare trei luni, se publică un newsletter SEVA care prezintă activitățile și proiectele realizate.
 • Părinții sunt rugați să-și facă timp pentru a se uita la desenele și lucrările copiilor, discutând cu copiii despre semnificaţia avută, tehnica folosită, efortul presupus în realizarea lucrărilor.

STAREA DE SĂNĂTATE ȘI SIGURANȚA COPIILOR

 • Ca mijloc de protejare a propriului copil și pentru a nu împrăștia virușii, părinții nu își vor aduce copilul în cazul în care acesta este răcit/bolnav. Copilul trebuie să poată lua parte la toate activitățile educative.
 • Profesorii au dreptul de a refuza primirea în colectivitate a copilului cu semne vizibile de boală: tuse productivă, secreții nazale, febră. 
 • Părinții vor anunța personalul în cazul în care copilul suferă de alergii sau se află în perioada de supraveghere medicală pentru o problemă de sănătate.
 • Un copil bolnav trebuie să rămână acasă. Un copil care are febră sau nu se simte bine nu are capacitatea de a lua parte cum se cuvine la activități și îi poate îmbolnăvi și pe ceilalți. 
 • În timpul petrecut afară niciun copil nu poate fi lăsat în interior, căci sălile sunt atunci curățate și aerisite. Bacteriile nu pot supravieţui într-un mediu curat şi aerisit, ci se înmulţesc în spaţii închise, calde şi umede.
 • Profesorii nu au permisiunea de a da medicamente de orice fel copiilor. 
 • În cazul în care copilul dă semne de boală în colectivitate, părinții sunt imediat anunțați.
 • Pentru siguranța copilului dvs. asigurați-vă că starea sa de sănătate îi permite revenirea în grup fără a fi încă slăbit după o anumită boală.
 • O dată pe semestru copiii urmează procedura de evacuare în caz de incendiu și de cutremur- Părinţii şi copiii sunt anunţaţi în prealabil. 
 • În prezenţa copiilor, ferestrele vor fi întotdeauna rabatate pe verticală, nu deschise pe orizontală, atât la parter, cât și la etajele superioare. 
Măsuri de siguranță la SEVA Summer School

SEVA Centrul de Educație și Cercetare Româno-Finlandez Ploiești îi invită pe cei mici la aventuri de neuitat în cadrul SEVA Summer School. Prin intermediul programului nostru, copiii vor putea experimenta diverse activități artistice, științifice și recreative, putându-se bucura, în același timp, de natură. Toate aceste activități se vor desfășura în medii sigure și plăcute, iar […]

Citește tot articolul
Cum le explicăm copiilor că trebuie să se spele pe mâini?

Poate că, de cele mai multe ori, până nu ne confruntăm cu diverse probleme sau viruși, nu considerăm spălatul pe mâini a fi atât de important. Însă, acest lucru poate avea un impact pozitiv pe durata întregii vieți a copiilor noștri. Spălatul pe mâini este una dintre cele mai ușoare și eficiente modalități de a […]

Citește tot articolul
Idei de activități acasă împreună cu cei mici (7-10 ani)

Timpul petrecut împreună cu cei mici este foarte important. De asemenea, este important și felul în care îl petrecem. Putem profita de momentele în care avem mai mult timp la dispoziție pentru ei, ca să ne conectăm , să ne descoprim și să ne distrăm mai bine. Jocurile au depășit rolul strict de divertisment. Astăzi […]

Citește tot articolul
Idei de activități de desfășurat acasă împreună cu cei mici (2-4 ani)

Când vine vorba de petrecut timp acasă cu cei mici, trebuie să privim aceste momente ca pe o oportunitate de conectare și de relaxare. Dacă vorbim despre etapele de dezvoltare, perioada de la 2 la 4 ani este cea mai bogată din punct de vedere al activităților care pot fi organizate. Copilul deja a căpătat […]

Citește tot articolul
Activități de desfășurat acasă împreună cu cei mici (4-6 ani)

Copilul între 4-6 ani sau copilul preșcolar se află în miezul dulce al copilăriei. În ceea ce privește activitățile pe care le putem face împreună cu aceștia acasă, ele vor începe să fie din ce în ce mai educative prin care să ne învățăm copilul să își cultive și să își perfecționeze abilitățile de comunicare, […]

Citește tot articolul
SEVA organizează Festivalul Internațional de Educație FIEdu – Revoluția Prietenoasă în Educație, ediția a patra.

SEVA organizează Festivalul Internațional de Educație FIEdu – Revoluția Prietenoasă în Educație, ediția a patra. În perioada 21 – 22 septembrie 2019 va avea loc, la Ploiești, cea de-a patra ediție a Festivalului Internațional de Educație – FIEdu. Festivalul este organizat de Asociația Iubesc Ploieștii și SEVA – Centrul de Educație și Cercetare Româno- Finlandez […]

Citește tot articolul
Newsletter
Abonează-te la newsletter și fii la curent cu ultimele noutăți SEVA.

Am lansat Seva Summer School!

 

Înscrie-l pe cel mic la SEVA SUMMER SCHOOL ACUM!

Înscrie-l aici
Holler Box