Ce mâncăm la SEVA

MESELE

Mic dejun: 8.30 – 9.15
Gustare de fructe: 10.45 – 11.00

Prânz: 12.00 – 12.45

Gustare: 15.15 – 15.45

Mesele pot fi:

  • furnizate în sistem catering (prin restaurantul Terraverde?)
  • furnizate de acasă și servite la SEVA în cazul copiilor de la program prelungit (aduse de dimineață, nu la prânz)
  • luate exclusiv acasă (în cazul copiilor de la program scurt)

Meniul zilnic este accesibil la avizier

Părinții vor anunța în scris dacă copilul este alergic – inițial prin completarea Anexelor 1&2 la Contractul de studii, iar în cazul alergiilor apărute ulterior vor aduce dovada medicală. Dovada medicală este obligatorie în cazul oricăror atenţionări medicale.

Mestecarea gumei nu este permisă. Igiena dentară este un aspect important la SEVA, iar păstrarea unei respirații plăcut mirositoare și a unor dinți sănătoși poate fi asigurată prin spălarea dinţilor înainte de somn sau utilizarea dropsurilor care conțin Xylitol.

Nu este permisă oferirea de dulciuri copiilor în cadrul SEVA, nici măcar de către părinți/bunici/însoțitori. Dulciurile (mai ales cele cu ciocolată) NU fac parte din săculețul copilului și nici din gustarea pe care o pregătesc pentru pădure/ieșiri în oraș.

Părinții nu au acces în bucătărie și vor apela la un membru al echipei SEVA pentru depozitarea mâncării.

Gustarea din pădure/din oraș

  • Aproape săptămânal copiii ies în parc, la muzeu, teatru sau la alte obiective stabilite în funcție de atelierele de învățare. 
  • Pentru ieșirile în afara SEVA, fiecare copil va fi pregătit de acasă cu:
  • Ghiozdănel
  • Sticlă cu apă/limonadă/suc natural (nu mai mult de 500 ml)
  • Gustare (un fruct sau legumă / un mini-sandwich / câțiva biscuiți, etc.). Un singur item, nu toate cele amintite
  • Șervețele umede şi uscate.
  • IMPORTANT! Gustarea nu este o masă principală a zilei. Copiii pot împărţi din gustarea lor doar dacă se simt confortabil şi nu trebuie să aibă stoc suplimentar pentru colegi. Ghiozdanul este cărat de către copil şi deci nu este recomandabil să fie greu.

Părinții pot participa la excursii/tabere, cu scopul de a asigura o siguranță sporită copiilor. Gustarea se aduce dimineața la sosire, nu în timpul zilei. Ciocolata sau produsele cu ciocolată nu fac parte din gustarea copiilor. Aceste produse nu se vor oferi copiilor de către personalul SEVA, chiar dacă ele se află în ghiozănelul copiilor.

CUM SARBATORIM ZIUA DE NASTERE LA SEVA

• Ziua de naștere a fiecărui copil este sărbătorită.

• De obicei, zilele de naștere se sărbătoresc prin cântarea în cor a urării „La mulți ani! – Happy Birthday!”, suflării în lumânările aflate pe tortul simbolic SEVA și prin oferirea unei felicitări realizată de copii.

• Dacă se dorește, sărbătoritul poate oferi o bomboană, o acadea sau o mini-prăjitură făcută în casă împreună cu familia. Încurajăm sărbătorirea zilei de naștere cu mai multe simboluri și cu cât mai puțin zahăr.

SEVA organizează Festivalul Internațional de Educație FIEdu – Revoluția Prietenoasă în Educație, ediția a patra.

SEVA organizează Festivalul Internațional de Educație FIEdu – Revoluția Prietenoasă în Educație, ediția a patra. În perioada 21 – 22 septembrie 2019 va avea loc, la Ploiești, cea de-a patra ediție a Festivalului Internațional de Educație – FIEdu. Festivalul este organizat de Asociația Iubesc Ploieștii și SEVA – Centrul de Educație și Cercetare Româno- Finlandez […]

Citește tot articolul
International Day for Older Persons la Seva!

International Day for Older Persons (Ziua Internațională a Persoanelor în vârstă sau Ziua Internațională a Bunicilor) este o zi comemorativă, ziua în care sărbătorim legătura dintre generații. Originile acestei sărbători sunt din Virginia de Vest, când în anul 1973 a devenit primul stat care a avut o astfel de sărbătoare. Scopul sărbătorii este să onoreze […]

Citește tot articolul
Planting Day la Seva!

În data de 27 septembrie, La SEVA – Centrul de Educație și Cercetare Româno-Finlandez Ploiești, am organizat activitatea Planting Day, unde ne-am distrat împreună cu familiile, am plantat plante aromatice (busuioc, pătrunjel, rozmarin și cimbru), am lucrat în echipă, am socializat și am făcut fotografii. Vă prezentăm în acest articol câteva beneficii ale grădinăritului împreună […]

Citește tot articolul
Ne pregătim de cea mai iubită sărbătoare a lunii octombrie!

Pe data de 25.10, SEVA – Centrul de Educație și Cercetare Româno-Finlandez Ploiești va sărbători Halloween-ul, unde ne vom întrece în imaginație pentru a realiza costume cât mai captivante. Deși inițial este considerată o sărbătoare originară din S.U.A., Halloween-ul este una dintre cele mai vechi sărbători din lume, de origine celtică, fiind astăzi sărbătorită de […]

Citește tot articolul
5 FAQ (întrebări adresate deseori) de părinții interesați de SEVA

Ieșiți zilnic cu copiii în curtea SEVA? Nu se joacă totuși prea mult? Da, ieșim zilnic, indiferent de vreme (lucru pe care nu-l negociem cu părinții) și joaca nu este o boală a copilăriei, ci cel mai bun mijloc de învățare. Când spunem vreodată că un copil învață prea mult? Niciodată! Nici despre joacă n-ar […]

Citește tot articolul
Newsletter
Abonează-te la newsletter și fii la curent cu ultimele noutăți SEVA.