International Day for Older Persons la Seva!

International Day for Older Persons (Ziua Internațională a Persoanelor în vârstă sau Ziua Internațională a Bunicilor) este o zi comemorativă, ziua în care sărbătorim legătura dintre generații.

Originile acestei sărbători sunt din Virginia de Vest, când în anul 1973 a devenit primul stat care a avut o astfel de sărbătoare.

Scopul sărbătorii este să onoreze bunicii, să le ofere ocazia de a arăta dragoste copiilor lor și de a-i ajuta pe aceștia să conștientizeze puterea, informațiile și îndrumarea pe care le pot oferi persoanele în vârstă.

Bunicii sunt cei care asigură continuitatea spirituală a familiei, transmițând tot ce înseamnă valori ale familiei și păstrând specificul ei indiferent de schimbările care apar de la generație la generație.

De multe ori, bunicii reintră în rolul parental, ceea ce îi face pe copii să le rezerve un loc aparte și să le ofere multă afecțiune. Chiar dacă prezența lor nu este zilnică în viața copiilor, bunicii le încarcă universul interior prin amintirile și prin lucrurile pe care le fac împreună.

Pentru bunici, experiența cu nepoții este o șansă să repare micile greșeli pe care le-au făcut ca părinți. Pentru ei, poate fi o reîmpăcare cu trecutul, cu regretele pe care le au.

Bunicii sunt o resursă de iubire necondiționată. Sprijinul emoțional oferit de către bunici îl va ajuta pe copil să se simtă iubit, fapt care îi va stimula o dezvoltare optimă.

Lucrurile pe care bunicii îi învață pe cei mici sunt rezultatul experienței lor de viață și datorită lor, copiii pot deprinde mai bine valorile morale.

Pe data de 1 octombrie i-am sărbătorit și noi la SEVA. Ne-am jucat, ne-am distrat și am petrecut timp de calitate împreună cu ei.

SEVA organizează Festivalul Internațional de Educație FIEdu – Revoluția Prietenoasă în Educație, ediția a patra.

SEVA organizează Festivalul Internațional de Educație FIEdu – Revoluția Prietenoasă în Educație, ediția a patra. În perioada 21 – 22 septembrie 2019 va avea loc, la Ploiești, cea de-a patra ediție a Festivalului Internațional de Educație – FIEdu. Festivalul este organizat de Asociația Iubesc Ploieștii și SEVA – Centrul de Educație și Cercetare Româno- Finlandez […]

Citește tot articolul
Planting Day la Seva!

În data de 27 septembrie, La SEVA – Centrul de Educație și Cercetare Româno-Finlandez Ploiești, am organizat activitatea Planting Day, unde ne-am distrat împreună cu familiile, am plantat plante aromatice (busuioc, pătrunjel, rozmarin și cimbru), am lucrat în echipă, am socializat și am făcut fotografii. Vă prezentăm în acest articol câteva beneficii ale grădinăritului împreună […]

Citește tot articolul
Ne pregătim de cea mai iubită sărbătoare a lunii octombrie!

Pe data de 25.10, SEVA – Centrul de Educație și Cercetare Româno-Finlandez Ploiești va sărbători Halloween-ul, unde ne vom întrece în imaginație pentru a realiza costume cât mai captivante. Deși inițial este considerată o sărbătoare originară din S.U.A., Halloween-ul este una dintre cele mai vechi sărbători din lume, de origine celtică, fiind astăzi sărbătorită de […]

Citește tot articolul
5 FAQ (întrebări adresate deseori) de părinții interesați de SEVA

Ieșiți zilnic cu copiii în curtea SEVA? Nu se joacă totuși prea mult? Da, ieșim zilnic, indiferent de vreme (lucru pe care nu-l negociem cu părinții) și joaca nu este o boală a copilăriei, ci cel mai bun mijloc de învățare. Când spunem vreodată că un copil învață prea mult? Niciodată! Nici despre joacă n-ar […]

Citește tot articolul
Mini-ferma SEVA – un instrument educațional veritabil

Proiectul SEVA a luat naștere din dorința autentică de a oferi copiilor facilitățile și oamenii, pedagogi specializați, care să folosească aceste facilități la adevărata lor valoare educațională. Deși poate părea neobișnuit ca o grădiniță să dispună de propria fermă de animale, fiecare dintre noi am trăit măcar o dată bucuria de a comunica neîngrădit cu […]

Citește tot articolul
Newsletter
Abonează-te la newsletter și fii la curent cu ultimele noutăți SEVA.