International Day for Older Persons la Seva!

International Day for Older Persons (Ziua Internațională a Persoanelor în vârstă sau Ziua Internațională a Bunicilor) este o zi comemorativă, ziua în care sărbătorim legătura dintre generații.

Originile acestei sărbători sunt din Virginia de Vest, când în anul 1973 a devenit primul stat care a avut o astfel de sărbătoare.

Scopul sărbătorii este să onoreze bunicii, să le ofere ocazia de a arăta dragoste copiilor lor și de a-i ajuta pe aceștia să conștientizeze puterea, informațiile și îndrumarea pe care le pot oferi persoanele în vârstă.

Bunicii sunt cei care asigură continuitatea spirituală a familiei, transmițând tot ce înseamnă valori ale familiei și păstrând specificul ei indiferent de schimbările care apar de la generație la generație.

De multe ori, bunicii reintră în rolul parental, ceea ce îi face pe copii să le rezerve un loc aparte și să le ofere multă afecțiune. Chiar dacă prezența lor nu este zilnică în viața copiilor, bunicii le încarcă universul interior prin amintirile și prin lucrurile pe care le fac împreună.

Pentru bunici, experiența cu nepoții este o șansă să repare micile greșeli pe care le-au făcut ca părinți. Pentru ei, poate fi o reîmpăcare cu trecutul, cu regretele pe care le au.

Bunicii sunt o resursă de iubire necondiționată. Sprijinul emoțional oferit de către bunici îl va ajuta pe copil să se simtă iubit, fapt care îi va stimula o dezvoltare optimă.

Lucrurile pe care bunicii îi învață pe cei mici sunt rezultatul experienței lor de viață și datorită lor, copiii pot deprinde mai bine valorile morale.

Pe data de 1 octombrie i-am sărbătorit și noi la SEVA. Ne-am jucat, ne-am distrat și am petrecut timp de calitate împreună cu ei.

Măsuri de siguranță la SEVA Summer School

SEVA Centrul de Educație și Cercetare Româno-Finlandez Ploiești îi invită pe cei mici la aventuri de neuitat în cadrul SEVA Summer School. Prin intermediul programului nostru, copiii vor putea experimenta diverse activități artistice, științifice și recreative, putându-se bucura, în același timp, de natură. Toate aceste activități se vor desfășura în medii sigure și plăcute, iar […]

Citește tot articolul
Cum le explicăm copiilor că trebuie să se spele pe mâini?

Poate că, de cele mai multe ori, până nu ne confruntăm cu diverse probleme sau viruși, nu considerăm spălatul pe mâini a fi atât de important. Însă, acest lucru poate avea un impact pozitiv pe durata întregii vieți a copiilor noștri. Spălatul pe mâini este una dintre cele mai ușoare și eficiente modalități de a […]

Citește tot articolul
Idei de activități acasă împreună cu cei mici (7-10 ani)

Timpul petrecut împreună cu cei mici este foarte important. De asemenea, este important și felul în care îl petrecem. Putem profita de momentele în care avem mai mult timp la dispoziție pentru ei, ca să ne conectăm , să ne descoprim și să ne distrăm mai bine. Jocurile au depășit rolul strict de divertisment. Astăzi […]

Citește tot articolul
Idei de activități de desfășurat acasă împreună cu cei mici (2-4 ani)

Când vine vorba de petrecut timp acasă cu cei mici, trebuie să privim aceste momente ca pe o oportunitate de conectare și de relaxare. Dacă vorbim despre etapele de dezvoltare, perioada de la 2 la 4 ani este cea mai bogată din punct de vedere al activităților care pot fi organizate. Copilul deja a căpătat […]

Citește tot articolul
Activități de desfășurat acasă împreună cu cei mici (4-6 ani)

Copilul între 4-6 ani sau copilul preșcolar se află în miezul dulce al copilăriei. În ceea ce privește activitățile pe care le putem face împreună cu aceștia acasă, ele vor începe să fie din ce în ce mai educative prin care să ne învățăm copilul să își cultive și să își perfecționeze abilitățile de comunicare, […]

Citește tot articolul
SEVA organizează Festivalul Internațional de Educație FIEdu – Revoluția Prietenoasă în Educație, ediția a patra.

SEVA organizează Festivalul Internațional de Educație FIEdu – Revoluția Prietenoasă în Educație, ediția a patra. În perioada 21 – 22 septembrie 2019 va avea loc, la Ploiești, cea de-a patra ediție a Festivalului Internațional de Educație – FIEdu. Festivalul este organizat de Asociația Iubesc Ploieștii și SEVA – Centrul de Educație și Cercetare Româno- Finlandez […]

Citește tot articolul
Newsletter
Abonează-te la newsletter și fii la curent cu ultimele noutăți SEVA.

Am lansat Seva Summer School!

 

Înscrie-l pe cel mic la SEVA SUMMER SCHOOL ACUM!

Înscrie-l aici
Holler Box