Ne pregătim de cea mai iubită sărbătoare a lunii octombrie!

Pe data de 25.10, SEVA – Centrul de Educație și Cercetare Româno-Finlandez Ploiești va sărbători Halloween-ul, unde ne vom întrece în imaginație pentru a realiza costume cât mai captivante.

Deși inițial este considerată o sărbătoare originară din S.U.A., Halloween-ul este una dintre cele mai vechi sărbători din lume, de origine celtică, fiind astăzi sărbătorită de foarte multe țări din întreaga lume.

Numele de Halloween a fost pentru prima dată folosit în secolul al XVI-lea, reprezentând o abreviere a denumirii „All-Hallows-Even”, care înseamnă „Seara Tuturor Sfinților”. Cu toate că originea cuvântului Halloween este creștină, se consideră că sărbătoarea ar avea rădăcini păgâne.

Unul dintre obiceiurile specifice Halloween-ului este sculptarea dovlecilor în diferite forme, fiind apoi luminați cu ajutorul felinarelor sau al lumânărilor, folosiți ulterior la decorarea caselor și a grădinilor.

Oamenii se costumează în personaje rupte din povești de groază, fiind o ocazie perfectă pentru cei care iubesc să se deghizeze.

Halloween-ul în România

În România, Halloween-ul este sărbătorit mai puțin pentru semnificația lui și mai degrabă din punct de vedere comercial. Chiar dacă mulți dintre români nu cunosc întocmai ce se sărbătorește, de fapt, de Halloween, asta nu îi împiedică să se bucure de această sărbătoare împrumutată.

Pentru copii, Halloween-ul este un bun prilej de a scăpa de teama de fantome, zombie sau monștrii, privindu-i mai degrabă ca ființe amuzante în cadrul activităților.

Tot prin intermediul Halloween-ului, putem să descoperim lucruri noi despre personalitatea copiilor noștri, prin propria lor alegere a costumului, și putem petrece timp de calitate confecționându-l împreună cu ei.

SEVA organizează Festivalul Internațional de Educație FIEdu – Revoluția Prietenoasă în Educație, ediția a patra.

SEVA organizează Festivalul Internațional de Educație FIEdu – Revoluția Prietenoasă în Educație, ediția a patra. În perioada 21 – 22 septembrie 2019 va avea loc, la Ploiești, cea de-a patra ediție a Festivalului Internațional de Educație – FIEdu. Festivalul este organizat de Asociația Iubesc Ploieștii și SEVA – Centrul de Educație și Cercetare Româno- Finlandez […]

Citește tot articolul
International Day for Older Persons la Seva!

International Day for Older Persons (Ziua Internațională a Persoanelor în vârstă sau Ziua Internațională a Bunicilor) este o zi comemorativă, ziua în care sărbătorim legătura dintre generații. Originile acestei sărbători sunt din Virginia de Vest, când în anul 1973 a devenit primul stat care a avut o astfel de sărbătoare. Scopul sărbătorii este să onoreze […]

Citește tot articolul
Planting Day la Seva!

În data de 27 septembrie, La SEVA – Centrul de Educație și Cercetare Româno-Finlandez Ploiești, am organizat activitatea Planting Day, unde ne-am distrat împreună cu familiile, am plantat plante aromatice (busuioc, pătrunjel, rozmarin și cimbru), am lucrat în echipă, am socializat și am făcut fotografii. Vă prezentăm în acest articol câteva beneficii ale grădinăritului împreună […]

Citește tot articolul
5 FAQ (întrebări adresate deseori) de părinții interesați de SEVA

Ieșiți zilnic cu copiii în curtea SEVA? Nu se joacă totuși prea mult? Da, ieșim zilnic, indiferent de vreme (lucru pe care nu-l negociem cu părinții) și joaca nu este o boală a copilăriei, ci cel mai bun mijloc de învățare. Când spunem vreodată că un copil învață prea mult? Niciodată! Nici despre joacă n-ar […]

Citește tot articolul
Mini-ferma SEVA – un instrument educațional veritabil

Proiectul SEVA a luat naștere din dorința autentică de a oferi copiilor facilitățile și oamenii, pedagogi specializați, care să folosească aceste facilități la adevărata lor valoare educațională. Deși poate părea neobișnuit ca o grădiniță să dispună de propria fermă de animale, fiecare dintre noi am trăit măcar o dată bucuria de a comunica neîngrădit cu […]

Citește tot articolul
Newsletter
Abonează-te la newsletter și fii la curent cu ultimele noutăți SEVA.